Oude boeken ophalen

Wilt u oude boeken ophalen of wilt u oude boeken laten ophalen? Hier leest u wat u het best met uw oude boeken kunt doen en waar u oude boeken kunt vergaren.

Afval

Oude boeken kunnen helaas niet optimaal via het oud papier worden verwerkt door andere materialen welke worden gebruikt. Of boeken in uw gemeente bij het papier afval mogen hangt af van uw gemeente en kan u navragen aan hen. In restafval mogen oude boeken altijd gedeponeerd worden, al zou dit erg zonde zijn. Het boek demonteren en scheiden zou tevens een optie zijn.

Kringloop

Zijn uw boeken nog gebruikbaar voor anderen maar weinig meer waard is het misschien een idee ze aan de kringloop te geven. Hierdoor kan iemand de boeken voor een laag bedrag overnemen en er plezier aan beleven, en kan de kringloop tevens goede doelen helpen of speciaal personeel aan een baan helpen. De kringloop kan tevens vaak oude boeken ophalen indien ze van voldoende waarde zijn.

Marktplaats

Zijn uw boeken nog iets waard en gewild bij andere is het misschien een idee uw oude boeken te laten ophalen tegen een kleine vergoeding. Dit kost wat werk maar levert u wel iets op en maakt de koper gelukkig. Een boek plaatsen op marktplaats neemt maar enkele minuten in beslag, u plaatst een foto, omschrijft de staat, schrijft een titel en korte omschrijving en kunt nog het gewicht opschrijven zodat men weet wat de verzendkosten gaan bedragen.

Voortuin

Steeds vaker plaatst men kasjes in de voortuin waarin spullen verkocht of te ruil gezet worden. Zo is er momenteel een sterke groei in kastjes waar boeken geruild kunnen worden. Zo een kastje kunt u plaatsen in uw eigen voordeel waardoor men oude boeken ophalen kan bij u in de voortuin, of u kunt zelf op zoek gaan naar een ruilplek in de buurt en daar oude boeken ophalen of ruilen met de boeken waarvan u zelf af wilt om zo een ander hier gelukkig mee te maken.

Papier-inzameling.nl

Alles over oud papier leest u op Papier-inzameling.nl. Van oud papier regels in uw gemeente tot de actuele prijs van oud papier.