Oud papier Hoogeveen, hoe zit het daarmee?

In dit artikel vindt u alle informatie die u nodig hebt met betrekking tot oud papier in Hoogeveen.

Het is wenselijk oud papier zo goed mogelijk te scheiden van ander afval. Oud papier zeer goed gerecycled kan worden tot nieuwe papieren of kartonnen producten. Het recyclen van oud papier is goed voor het milieu. Een kleine moeite kan al een grote invloed hebben. Want hoe zonde is het om die folders welke je niet of misschien 1x doorbladert te laten verbranden. Om ze de hele weg te hebben laten afgelegd van zaadje tot boom, tot het omhakken van die boom, tot het verwerken van het hout, tot het maken van papier, tot het bedrukken van het papier, tot de bezorging, om het hierna direct bij het restafval te laten verbranden. Het kleiner maken van deze keten en oud papier direct tot nieuwe producten verwerken is vele male beter voor het milieu. Oud papier is geld waard aangezien het gerecycled kan worden. Gemeentes zoals de gemeente Hoogeveen halen dan ook graag papier op. Vaak wordt dit gedaan door verenigingen welke het geld mogen houden indien zij het ophalen faciliteren. Helaas voelt u het scheiden van afval dus niet in de portemonnee, maar u draagt wel bij aan sportverenigingen in de regio.

Hoogeveen heeft oud papier containers welke gevuld kunnen worden en periodiek langs de weg gezet kunnen worden om opgehaald te worden. Kan dit niet of kost dit u te veel moeite kan oud papier tevens in papiercontainers in de buurt gedeponeerd worden. Het liefst wordt in de papierbak alleen papier gegooid en geen plakband, nietjes of andere materialen. Daarnaast moet alles wat ingezameld word schoon zijn en is voorkomen beter dan genezen. Een Nee Nee sticker is dan ook aan te raden indien u uw folders niet raadpleegt.

Meer informatie over oud papier Hoogeveen vindt u hier. Wanneer het papier bij u wordt opgehaald word gemeld op de pagina ‘Het Torentje’ in de Hoogeveensche Courant.

Papier-inzameling.nl

Alles over oud papier leest u op Papier-inzameling.nl. Van oud papier regels in uw gemeente tot de actuele prijs van oud papier.